Qi gong on the mountain

Κοντινά Μονοπάτια: Παρθενική δράση Σάββατο 19 Νοεμβρίου!

Άνοιξαν οι συμμετοχές για την πρώτη δράση των Κοντινών Μονοπατιών στην Καισαριανή, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.

Οι συμμετοχές κλείνουν την Παρασκευή στις 21:00.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλη την ανακοίνωση

Καλημέρα στην ομάδα των μπουχτισμένων Αθηναίων! Ήρθε η ώρα να δηλώσουμε συμμετοχή! Η συμμετοχή είναι μεν δωρεάν (αυτό το Σάββατο λόγω παρθενικής δράσης είναι δωρεάν για όλους), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανεξέλεγκτη ή απεριόριστη. Εδώ και λίγα χρόνια έχουμε βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να ρυθμίζουμε την χαοτική «συμμετοχή της τελευταίας στιγμής», σήμα κατατεθέν του λαού μας. Ο τρόπος αυτός είναι απλός: Δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την δράση, εκτός από το ακριβές σημείο συνάντησης! Αυτό το μαθαίνουν με προσωπικό μήνυμα μόνο όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι την καθορισμένη ημέρα και ώρα που στην περίπτωσή μας για την δράση του Σαββάτου είναι η:

Συμμετοχές μέχρι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – ΩΡΑ 21:00.

Στο σημείο συνάντησης μπορείτε να έρθετε μόνο με δικό σας μέσο, δεν πάνε λεωφορεία. Όμως, μπορείτε να έρθετε με λεωφορείο και 10λεπτο περπάτημα μέχρι το Πυροφυλάκιο Καισαριανής της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής (το πρώτο ξύλινο σπιτάκι αριστερά, στην δασική ανηφορική άσφαλτο για Μονή Καισαριανής) και εκεί να έχετε κανονίσει με κάποιον που θα έχει δηλώσει συμμετοχή και έχει ελεύθερες θέσεις στο αυτοκίνητο να σας περιμαζέψει. Παίρνετε το 224 από όπου σας βολεύει, κατεβαίνετε στο τέρμα στην Άνω Καισαριανή και από εκεί περπατάτε ένα 10λεπτο προς Μονή Καισαριανής. http://telematics.oasa.gr/#lineDetails_799_224 : ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ_1-54

Για να δηλώσετε συμμετοχή γράψτε στην παρακάτω φόρμα τα εξής: 

«Ναι, θέλω να έρθω παρέα σας! Έχω __ θέσεις ελεύθερες στο αυτοκίνητο»
ή
«Ναι, θέλουμε να έρθουμε παρέα σας. Είμαστε __ ενήλικες, __ παιδιά και __ σκυλιά και έχουμε __ θέσεις ελεύθερες στο αυτοκίνητο»

Θα ειδοποιηθείτε με μήνυμα email για την διαθεσιμότητα ή όχι θέσεων. 

Η ώρα συνάντησης στην ευρύτερη περιοχή της Καισαριανής-Υμηττού θα είναι στις: 10:00-10:30. Όποιος αργήσει, απλά θα περπατήσει μόνος του (πιθανότατα θα περάσει εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα…). Το κινητό μου στις 10:30 θα κλείσει. Πάω για βόλτα να περάσω καλά και να χαλαρώσω παρέα με φίλους,νέους φίλους και γνωστούς και να μοιραστώ με ηρεμία 5 χρήσιμα πράγματα που έμαθα στα 25 χρόνια ενασχόλησής μου με τα εναλλακτικά. Δεν πάω να νταντεύω αργοπορημένους Αθηναίους, γιατί εκτός του ότι θα αποδιοργανωθώ, οι υπόλοιποι Μπουχτισμένοι θα παραπονεθούν και με το δίκιο τους…

Η πεζοπορία θα είναι κυκλική και θα διαρκέσει 6-6,5 ώρες, εκ των οποίων η 1 ώρα περίπου θα είναι άσκηση, οι 2 ώρες διαλείμματα/χρόνος για γεύμα και ο υπόλοιπος χρόνος ήπιο/αργό περπάτημα και επίσκεψη σε αξιοθέατα. Όλοι οι χρόνοι είναι κατά προσέγγιση και θα εξαρτηθούν από τον καιρό και την μέση ηλικιακή σύνθεση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές στην διαδρομή ούτε πολλά σημεία με πέτρες/βράχια. Πάραυτα αν δεν έχετε πολύ καλά, σφιχτά αθλητικά παπούτσια ή ημι-ορειβατικά μποτάκια, θα δυσκολευτείτε σε κάποια σημεία. Θα χρειαστείτε μαζί νερό, μια πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ, γιατί στο δρόμο θα μαζέψουμε και λίγα σκουπίδια (όσοι βέβαια θέλουν να προσφέρουν περιβαλλοντικό έργο) και κατάλληλο ρουχισμό σε στρώματα (layers), ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία σας. Σκουφάκι και γάντια ίσως χρειαστούν, η θερμοκρασία θα είναι ελαφρά χαμηλότερη από αυτή της πόλης.

Η Μονή Καισαριανής έχει είσοδο 1 ευρώ. Να έχετε κέρματα ψιλά για την περίπτωση που θέλετε να την επισκεφθείτε. Στην Καλοπούλα, όπου θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό γεύμα, υπάρχουν πίτες, ομελέτα, σαγανάκι, γίγαντες, χωριάτικη, κεφτεδάκια και σπετσοφάι. Επίσης καφέδες, μπύρες και αναψυκτικά.

Οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουμε λόγω καθιστικής δουλειάς προβλήματα, πόνους και εντάσεις στην πλάτη, ώμους και αυχένα. Στην πρώτη μας απόδραση θα ασχοληθούμε με αυτές τις περιοχές του σώματος μέσα από μια σύνθεση ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης. Το σετ των ασκήσεων αυτών θα επαναλαμβάνεται κάθε τόσο σε πολλές από τις εκδρομές μας και θα εμπλουτίζεται με παραλλαγές, εξατομικεύσεις και νέες ασκήσεις. Στόχος της δράσης είναι να πάμε βαθιά στις ανάγκες μας, να γνωριστούμε, να αλληλοϋποστηριχτούμε. Όλα αυτά για όποιον θέλει και όποτε θέλει, πάνω από όλα ο σεβασμός στον ρυθμό και τα όρια του καθενός. Εμείς θα δίνουμε όσα μπορούμε κι όποιος θέλει ας πάρει…


Επόμενη δράση Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Επίσης βγήκαν και οι ημερομηνίες για τα Κοντινά Μονοπάτια του Δεκεμβρίου 2016:

  • Κυριακή 4
  • Σάββατο 10
  • Σάββατο 17 (με την επιλογή να συνδυαστεί με την εκδρομή της SHAKILA https://www.facebook.com/events/2128627077363352/ στις 18, οπότε να γίνει Σ/Κ 17 &18, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Πάρνηθας)

Μέσα στον Δεκέμβριο και πριν τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες του Ιανουαρίου.

Μείνετε συντονισμένοι!