Κοντινά Μονοπάτια – 3η δράση Πάρνηθα, Κυριακή 04/12/2016

Κυριακή 04/12/2016 περπατάμε όλοι οι μπουχτισμένοι Αθηναίοι και Αθηναίες στην αγαπημένη Πάρνηθα!

Η διαδρομή θα έχει συνολική διάρκεια μέχρι 5 ώρες (το περπάτημα θα είναι 2-3 ώρες) με ενδιάμεση στάση για άσκηση και σνακ. Αναλόγως τον καιρό η άσκηση θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα ή και περισσότερο, αλλά σε δόσεις για να μην κρυώσουμε.
Θα γίνει επανάληψη του προγράμματος της προηγούμενης εξόρμησης για αυχένα, πλάτη με κάποιες νέες προσθήκες ασκήσεων για καταπολέμηση της τενοντίτιδας από τους υπολογιστές.

Για να σας γλιτώσω από τον κόπο να με ρωτάτε σας λέω πως επιτρέπονται σκυλιά, γατιά, ιγκουάνα και εξημερωμένα καναρίνια. Χελώνες όχι, γιατί παραπάνε αργά και θα μας καθυστερήσουν.

Όσοι θα έρθετε για πρώτη φορά μαζί μας η συμμετοχή σας στη δράση είναι δωρεάν! Για τους υπόλοιπους είναι 6 Ευρώ.

Στο σημείο συνάντησης ψηλά στο βουνό μπορείτε να έρθετε μόνο με δικό σας μέσο, δεν πάνε λεωφορεία.

Η ώρα συνάντησης στο βουνό εκεί ψηλά θα είναι στις 10:00-10:30.

Η πεζοπορία μας θα είναι κυκλική και θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης το αργότερο στις 15:00.

Δεν υπάρχουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές στην διαδρομή ούτε πολλά σημεία με πέτρες/βράχια. Πάραυτα αν δεν έχετε πολύ καλά, σφιχτά αθλητικά παπούτσια ή ημι-ορειβατικά μποτάκια, θα δυσκολευτείτε σε κάποια σημεία και αν δυσκολευτείτε εσείς, δυσκολεύεται και όλη η ομάδα, διότι εκεί πάνω λειτουργούμε ομαδικά.

Εκτός λοιπόν από κατάλληλα για την ασφάλειά σας παπούτσια θα χρειαστείτε μαζί σακίδιο πλάτης, νερό, αδιάβροχο μπουφάν, σκουφάκι και γάντια, γιατί η θερμοκρασία είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή της πόλης. Τα βαμβακερά ρούχα ΔΕΝ ενδείκνυνται στις πεζοπορίες, γιατί κατακρατούν τον ιδρώτα. Αξίζει να επενδύσετε σε ένα ειδικό αντι-ιδρωτικό μπλουζάκι πεζοπορίας και σε ένα ποιοτικό fleece.

Θα περάσουμε εκτός απροόπτου από πηγή με πόσιμο νερό. Όσοι εκτιμάτε το ενεργειακό νερό φέρτε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι να γεμίσετε. Θα με θυμηθείτε…

Θα υπάρξει χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και χουχούλιασμα στο τζάκι σε ένα από τα καταφύγια της Πάρνηθας. Πάραυτα πρέπει να έχετε μαζί σας ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μια μπάρα δημητριακών, ένα μήλο ή μια μπανάνα και λίγα μπισκότα, γιατί μπορεί να πεινάσετε πριν το μεσημεριανό.

Τα Κοντινά Μονοπάτια διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την συμμετοχή στην ομάδα σε όποιον δεν έχει φέρει μαζί του τα απαραίτητα ή δεν είναι κατάλληλα ντυμένος.

Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ στις 22:00. Όσοι δηλώσετε συμμετοχή θα ειδοποιηθείτε το Σάββατο με προσωπικό μήνυμα email για επιβεβαίωση διαθεσιμότητας και για το ακριβές σημείο συνάντησης.

Όσοι δεν έχετε μεταφορικό μέσο γράψτε το στην παρακάτω φόρμα και θα σας ενημερώσουμε το Σάββατο με ποιόν που έχει θέση στο αυτοκίνητο μπορείτε να έρθετε.

Φόρμα συμμετοχής

Καλή αντάμωση!