thai-massage-seminar-athens-2017

Ανοιξιάτικο σεμινάριο ταϋλανδέζικου μασάζ για όλους!

Ήρθε η άνοιξη και η φύση ερωτεύεται. Η αγάπη, η καλοσύνη, η προσφορά, η επαφή και η επικοινωνία έρχονται στο προσκήνιο.

Στην κοινωνία της Ταϋλάνδης μέχρι και πριν από 100 χρόνια, το Ταϋλανδέζικο μασάζ ήταν το κύριο εργαλείο έκφρασης όλων αυτών των ποιοτήτων ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας. Οι περιηγητές του 18ου αιώνα αναφέρουν με έκπληξη πως «όταν οι εργασίες της ημέρας σταματούν και η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι, αρχίζει μια περίεργη ανταλλαγή πιέσεων και τραβηγμάτων ανάμεσα στα μέλη της. Πιθανόν στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κούρασης και των πόνων από την δουλειά της ημέρας»

Τι πιο φυσικό, αφού αυτή η αρχαία θεραπευτική μέθοδος ξεκίνησε από τα βουδιστικά μοναστήρια και έχει ως βάση της την στοργική καλοσύνη (metta).

Στην κοινωνία μας που πάσχει από την μοναξιά, την υπερβολή του ΕΓΩ και τα μυριάδες ταμπού πίσω από την υποτιθέμενη απελευθέρωση των ηθών, ένα μασάζ από την καρδιά, μέσα σε ένα δομημένο, αποδεκτό κοινωνικό πλαίσιο μπορεί να δώσει μια υπέροχη διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία και ανταλλαγή του αποθηκευμένου δυναμικού αγάπης.

Ελάτε να βιώσουμε όλοι μαζί το μασάζ από μια άλλη, πιο διευρυμένη οπτική γωνία. Να το δούμε ως τέχνη μη λεκτικής επικοινωνίας και σύνδεσης, ως τέχνη έκφρασης της τρυφερότητας και αγάπης μας και τέλος ως εργαλείο κοινωνικοποίησης και χτισίματος ομάδων. Όλα αυτά μέσα από λίγες επιλεγμένες, απλές και ασφαλείς για όλους τεχνικές από την σοφία της χιλιόχρονης Παράδοσης της Άπω Ανατολής. Το σεμινάριο περιλαμβάνει επίσης παιχνίδια μη λεκτικής επικοινωνίας και partner yoga για την γνωριμία και προετοιμασία της ομάδας.

Το σεμινάριο είναι μια ανοιξιάτικη προσφορά του Ελληνικού Τάο σε τιμή κόστους, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, η οποία πλαισιώνει και υποστηρίζει την δια βίου μάθηση και ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Σημαντικές πληροφορίες:

 • Το Ταϋλανδέζικο μασάζ γίνεται πάνω από τα ρούχα χωρίς την χρήση λαδιού. Ως δότες θα χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλα, παλάμες, πήχεις, αγκώνες και πατούσες μας για να ασκήσουμε πιέσεις και διατάσεις στo σώμα του δέκτη, αφυπνίζοντας και ξεκουράζοντας όλο του το σώμα.
 • Θα σας σταλούν οι σημειώσεις του σεμιναρίου ηλεκτρονικά μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, τις οποίες μπορείτε αν θέλετε να τυπώσετε για να τις έχετε μαζί σας και να σημειώσετε εκεί τις υποδείξεις και διευκρινήσεις κάθε τεχνικής.
 • Για την συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία εμπειρία στη μάλαξη.
 • Κυριακή 23 Απριλίου 12:00 – 18:00 Ώρα προσέλευσης: 20 λεπτά νωρίτερα. Να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι καλτσάκια.
 • Ο χώρος του σεμιναρίου στην Αθήνα θα ανακοινωθεί εδώ μόλις κλείσουν οι εγγραφές στις 19 Απριλίου, καθώς θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Απευθύνεται σε:
ΟΛΟΥΣ!

Μην περιορίζετε τον Εαυτό σας και την εικόνα που έχετε για τις δυνατότητες, αλλά και προτιμήσεις του. Ανοιχτείτε σε κάτι νέο και δοκιμάστε. Ίσως εκπλαγείτε (ευχάριστα) και ανακαλύψετε πτυχές σας που δεν γνωρίζατε, σε κάθε περίπτωση όμως θα περάσετε όμορφα, θα χαρείτε, θα ξεκουραστείτε, θα επικοινωνήσετε και θα εκτονωθείτε!

Καλέστε τους φίλους σας, ελάτε ως οικογένεια (παιδιά από 8 ετών και πάνω ευπρόσδεκτα), κάντε την συμμετοχή δώρο σε κάποιον/-αν που θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα!

Το σεμινάριο θα καλύψει φυσικά και όποιον στοχεύει «απλά» στο να μάθει μια εύκολη ρουτίνα μασάζ, για μη επαγγελματική χρήση σε οικογένεια, γνωστούς και φίλους.

Εισηγητής:

Ιωάννης Σαμψωνίδης – Δάσκαλος Qigong, Γιόγκα και Ταϋλανδέζικου μασάζ.
Βιογραφικό και λίστα δασκάλων: https://hellenictao.wordpress.com/founder/
Αν έχετε ερωτήσεις για την ύλη του σεμιναρίου, καλέστε τον εισηγητή στο: 6944 555 696

Κόστος: 15 Ευρώ

Κράτηση στο σεμινάριο γίνεται με προπληρωμή Paypal στον παρακάτω σύνδεσμο http://wp.me/P1e4tG-lL. Δεν απαιτείται λογαριασμός στην Paypal, αρκεί μια οποιαδήποτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Όποιος δεν έχει κάρτα (και καλά κάνει) υπάρχει στο παραπάνω link και Τραπεζικός Λογαριασμός Πειραιώς για κατάθεση ή ηλεκτρονικό έμβασμα.

Τέλος όποιος αποφασίσει να συνεχίσει στην ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση (ο κύκλος της βασικής εκπαίδευσης επαναλαμβάνεται τακτικά) θα έχει έκπτωση 10 Ευρώ.

Advertisements

3 comments on “Ανοιξιάτικο σεμινάριο ταϋλανδέζικου μασάζ για όλους!

 1. Ένα εξαιρετικό σεμινάριο! Είναι υπέροχο όταν παίρνεις αυτό ακριβώς που δηλώνει η περιγραφή ενός σεμιναρίου. Σ’ ευχαριστώ πολύ Ιωάννη.

  Μου αρέσει!

 2. Το σεμινάριο ήταν τόσο δοτικό και δοσμένο από καρδιάς, που ήταν αντιπροσωπευτικό του τι ακριβώς πρέπει να είναι το thai…. δηλαδή, καταρχήν metta και μετά σωστή τεχνική. Να είσαι καλά Γιάννη!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.